keskiviikko 31. tammikuuta 2018

Inkkaripeitto talveksi

Neuloin vauvalle peiton talven kylmille keleille. Neuleaika on pienen myötä jäänyt vähiin mutta onneksi tuo talvikaan ei pitänyt kiirettä tulollaan. Kerros kerrallaan sain peiton kuitenkin valmiiksi. 

Lankoja valitessa halusin jotain lämmintä, pehmeää ja pestävää. Budjetti rajoitti lankavalintaa. Lankakaupassa taivastelin erilaisia merinovilloja, jotka kuitenkin hintansa vuoksi jäivät hyllyyn. Vallattomasta Villasta ostin lankaa, jota en ollut aiemmin neulonut. Olisin halunnut valkoisen raidan peittoa raikastamaan mutta hyllyssä ei tietenkään tuolloin valkoista ollut. Lanka on erittäin pehmeää mutta kuitenkin siinä on lammasmainen tuntuma tallella. Neulominen oli miellyttävää ja neulomisjälki siisti. Miinuksena neulomisnautinnossa oli polttopuiksi sopivat KnitPron vaihtopäiset puikot. Vaikka miten kiristän vaihtopään paikoilleen niin neuloessa ne aina löystyvät, irtoavat ja lanka takertuu irtoavan puikon muodostamaan koloon. Viimeiset 30 cm myös puikon liimaukset alkoivat pettää ja puikon pää irtoili toistuvasti myös koko metalliosastaan eikä suostunut asettumaan täysin paikoilleen. Tähän irtoamissaumaan jäi luonnollisesti 1-2 mm kolo, johon lanka koko ajan karheerasi. Kolmanneksi viimeisellä kerroksella toinen puikko vielä katkesi. 

Justiisa.

Sitten kun voitan lotossa niin ostan kaapelipuikkoja eri pituuksissa ja puikon paksuuksissa enkä enää ikinä venkslaa vaihtopäiden kanssa. 

Valmiiseen peittoon olen kuitenkin tyytyväinen. Kevyen pingotuksen jälkeen peiton mitat ovat 92 x 58 cm. 

Malli: Striped Chevron Baby Blanket by Jess DoomCrafter
Lanka: Dale Garn Lanolin Wool 100 % villaa 50 g/100 m
Väri: (1402) teräksenharmaa, (1409) maissin keltainen ja (1411) pehmeä merenvihreäLangan kulutus: (1402) 230 g, (1409) 100 g ja (1411) 20 gPuikot: #%@## KnitPron 4 mm pyöröpuikko







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti